vrijdag 15 juni 2007

Tip 'n Trick: "Save As" onder Inventor 2008

Tips 'n Tricks
Eindelijk, het heeft 12 versies geduurd, maar de "SAVE AS" functie onder Inventor 2008 verhoud zich zoals men ver gewend is bij ...eigenlijk elk ander softwarepakket die men kent.
Wanneer men in de voorgaande versies dan 2008, op de "SAVE AS" functie klikte - werd er een nieuw bestand gemaakt men bestandsnaam naar keuze - maar men bleef wel in het originele bestand verder werken!!! Menigte gebruikers - inclusief mezelf - zat aardig te vloeken en onreine woorden te verzinnen wanneer men vaststelde dat de wijzigingen op het verkeerde onderdeel gedaan had. Kon men de aanpassingen van het bronbestand nog snel "undo-en" heeft men geluk, anders was het de kopie hernoemen en opnieuw beginnen modelleren...

Dit is alles omdat na de "save as" in het originele bestand aktief blijft en niet overgaat naar de gemaakte kopie. Dit is dus aangepast met inventor 2008: na een "Save As" sluit het originele bestand, en opent de kopie...

4 opmerkingen:

  1. Ik heb gemengde gevoelens bij deze wijziging van de "Save as... " functie. OK, Inventor gaat meer lijken op overige standaard Windows-applicaties (als Word, Excel, ...), maar MCAD applicaties als ProE hadden altijd juist het voorgaande gedrag.
    Kopieën maak ik sowieso liever in de Vault Explorer (bv ivm derived parts of bijbehorende assemblies) dus echt vaak gebruik deze functie niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Martijn,
    Ja kan ik inkomen, maar niet iedereen gebruikt Vault natuurlijk. Ik vind het aan handig extra'tje in de feasibility fase van een project. Je kan dan snel verschillende varianten maken zonder eerst "save copy as" te moeten doen en deze dan af te sluiten en de andere te openen. Bij grote assy's kan dit nogal eens wat tijd vragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de oude functionaliteit kan ook nog steeds...

    wat een heerlijkheid...
    gewoon de keuze!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, daar heb je helemaal gelijk in! Wat kan het leven toch mooi zijn...

    BeantwoordenVerwijderen

Recommended Post Slide Out For Blogger