zaterdag 16 december 2006

NEWS: overeenkomt fileformaat tss Autodesk en PTC


Het uitwisselen van bestandsformaten tussen Inventor en Pro/E zal binnenkort heel wat vlotter verlopen:

Na enkele weken van onderhandelingen, zullen Autodesk en PTC in de loop van volgende week een samenwerkingsakkoord aankondigen over het uitwisselen van native bestanden. Autodesk zal hiervoor de PTC kernel GRANITE opnemen in AutoCAD en Inventor, terwijl PTC een aansluiting zal maken met de RealDWG technology op Pro/Engineering Wildfire. Maar ook andere API's en toolkits zijn betrokken in deze technologische uitwisseling.

Deze overeenkomst heeft geen onmiddelijke gevolgen voor de gebruikers, maar bevestigd wel een belangrijke trend: Autodesk wil haar eigendomrecht van bestanden niet als concurentieel voordeel gebruiken. PTC is momenteel lid van de Open Design Alliance, die een "reverse-engineered" fileformaat van AutoCAD's DWG heeft ontwikkeld. Doch PTC heeft met de nieuwe samenwerking met Autodesk geen plannen om ODA te verlaten.

De compabiliteit met Pro/E is eerder dit jaar via een achterpoortje gekomen, wanneer Autodesk Alias heeft overgenomen. Alias bevat werkt sinds de GRANITE kernel sinds 2005. Maar bij Autodesk zeggen ze dat dit enkel een klein discussiepunt was tussen de beide firma's.

Dit is een korte vertaling van een artikel verschenen in AECnews.com
klik hier voor het volledige bericht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger